• 1
  • 2
  • 3
%%s
%%s
%%s

Miten säilyttää työn imu?

Jari Hakanen, ”Työn imu” (Työterveyslaitos 2011, 149 s.)

Jari Hakanen pohtii kirjassaan ”Työn imu” (Työterveyslaitos 2011) sitä, pitääkö ja ennen kaikkea kannattaako työssä viihtyä. Kirjan teoreettinen tausta on positiivisessa psykologiassa, joka on alkanut saada kansainvälistä arvostusta tiedemaailmassa vasta 2000-luvulla. Onkin siis hienoa, että vielä lapsenkengissään olevasta aiheesta ilmestyy kansantajuinen teos jo nyt myös ”maallikoille”: Hakasen mukaan kirjan voi lukea kuka tahansa työntekijä, johtaja tai henkilöstön kehittäjä. Positiivisen psykologian ajatuksena on se, ettei kiinnitetäkään huomiota puutteisiin ja epäkohtiin, vaan suunnataan tarkkaavaisuus siihen, mikä on toimivaa, vahvaa ja mahdollista. Työyhteisössä tämä tarkoittaa sitä, ettei esimerkiksi ainoastaan vain korjata työturvallisuusrikkeitä, vaan kehitetään myös työn voimavaroja, kuten palautteen antamista, esimiehen tukea ja ilmapiiriä.

Työssä viihtymistä estävät Hakasen mukaan esimerkiksi jatkuvat muutokset ja epävarmuus. Työn imu on kuitenkin löydettävissä jokaisella työpaikalla, eikä se vaadi ihmeitä tai edes suotuisia taloussuhdanteita! Työn imu tarkoittaa työtekijän tarmokkuutta ja omistautumista työlleen, ei siis ainoastaan stressioireiden puuttumista. Työn imu ei siis tarkoita myöskään terveyden ja motivaation kustannuksella työskentelyä, joka saattaa tuottaa lyhyellä aikavälillä paljonkin tulosta, mutta johtaa jatkuvassa kuormituksessa liialliseen rutinoitumiseen. Vaikka työn imuun kuuluvatkin onnistumiset ja ilon hetket, ei työn tarvitse olla aina ”kivaa”: usein myönteisimmät kokemukset syntyvätkin jonkin vaikean asian kanssa ponnistelun ja siinä onnistumisen seurauksena.

Hakanen muistuttaa, että vaikka työssä viihtyisikin parhaalla mahdollisella tavalla, vaatii kokonaisvaltainen hyvinvointi myös yksityiselämän toimivuutta. Hän kuvaakin työstä palautumisen sekä yksilöllisten voimavarojen, kuten optimismin, itsetunnon ja ihmissuhteiden tärkeyttä. On lisäksi hyvä huomata, että työn imun kokemukset voivat myös virrata töistä kotiin, jolloin yksilön moniroolisuus antaa hänelle voimia jaksaa eteenpäin.

Kirjassa kuvataan tieteellisen taustatiedon lisäksi myös konkreettisia keinoja työn imun saavuttamiseksi. Työn ”tuunaamisen” eli muokkaamisen omanlaisekseen tärkeyttä korostetaan: esimerkiksi bussikuski voi päättää tervehtiä ja toivottaa hyvää päivää jokaiselle matkustajalle. Näin saadaankin synnytettyä positiivinen kehä, sillä työn imun kokemuksen puolestaan lisäävät työntekijän aloitteellisuutta ja työtovereiden tukemista sekä parantavat työn laatua. Kirjassa olevien tehtävien avulla työntekijä voi tarkastella omaa työssä jaksamistaan, työn henkilökohtaisia merkityksiä sekä työstä irrottautumisen pulmiaan.

Teoksen kritiikiksi voidaan lukea kirjassa aloitetun yhteiskunnallisen keskustelun sekä erittäin lyhyesti kuvatun Työn imu -polun® esittelyn jääminen pinnalliseksi. Hakanen ei myöskään malta kokonaan pysyä valitsemansa positiivisen psykologian viitekehyksen sisällä, vaan kuvaa kirjassaan myös työn kuormitustekijöitä, työuupumusta, -holismia sekä boreoutia eli työhön leipiintymistä. Työn imun lisäämistä perustellaan kuitenkin monipuolisesti sekä työntekijän hyvinvoinnin lisääntymisellä sekä työorganisaation tuottavuuden parantumisella.

Testaa oma työn imun tasosi tästä!

Kirjoittaja Inka Koistinen (PsM) on yksi Practian konsulteista.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

p. 046-5334575


_MG_6182

Tervetuloa Practian uusituille kotisivuille, joilla toivomme Sinun viihtyvän. Tuotamme ja lisäämme artikkelikirjastoon jatkuvasti lisää materiaalia josta toivomme Sinulle olevan hyötyä. Etusivulta löytyvää blogia päivitämme myös säännöllisesti. Otathan yhteyttä jos uskot meidän voivan auttaa sinua tai yritystäsi. Toki kuulemme erittäin mielellämme myös mielipiteesi uusituista sivuistamme.
- Antti

Yhteystiedot

0500 369 103

antti.suvanto(at)practia.fi

Postiosoite
Kalevankatu 4 IV krs
40100 Jyväskylä

Käyntiosoite
Pohjoinen Hesperiankatu 37 A
00100 Helsinki

AAA, Korkein luottoluokitus 2011