• 1
  • 2
  • 3
%%s
%%s
%%s

Lupa olla, hiljaa - Hiljaisuuden Kylpylä 26.2.2012

Kävin tutustumassa uuteen, Suomessa ainutlaatuiseen Hiljaisuuden Kylpylä -palveluun Kylpylähotelli Laajavuoressa. Palvelun järjesti Ilonsilta-yrityksestä Gila Heimonen (sosionomi, mindfulness-ohjaaja). 

Hiljaisuuden Kylpylä alkoi klo 18 tietoisen läsnäolon menetelmään keskittyvällä luennolla sekä stressinhallintaan ja rentoutumiseen tähtäävillä ryhmäharjoituksilla. Paikalla oli noin 15 osallistujaa, satuimme kaikki olemaan naisia. Aiheeseen perehtymisen jälkeen söimme maittavan iltapalan ja jatkoimme noin klo 20 kylpylän puolelle. Ainoana ”ohjeena” annettiin hiljaisuudessa pidättäytyminen ja sen aiheuttamien reaktioiden merkillepano. Kylpylähotellin koko allasalue oli kynttilöillä tunnelmavalaistu ja varattu vain meille osanottajille. Myös kaikki Rantasipin lukuisat saunat olivat käytössämme.

Tapahtuman aluksi järjestetty luento oli käytännönläheinen ja helposti ymmärrettävä. Luennoinnin välissä suoritetut harjoitukset auttoivat todella huomaamaan ajatusten voiman kaikkeen olemisessamme ja kehossamme. Jokaiselle osallistujalle jaettiin lisäksi kotiin viemiseksi opas tietoisen läsnäolon harjoittamiseen omassa elämässä. Tämä oli mielestäni hyvä ajatus, sillä muistiinpanojen tekeminen ei olisi oikein sopinut tapahtuman luonteeseen.

Itselleni tapahtuman suurin anti oli kuitenkin mahdollisuus pulikoida upeassa, hiljaisuuden täyttämässä kylpylässä. Tuntui, että hiljaisuudessa kaikki aistit terävöityivät äärimmilleen: oli helppo aistia eri altaiden lämpötilaerot, haistaa eri saunoihin lisätyt tuoksut ja kuunnella veden rauhoittavaa liplatusta. Kylpemisen jälkeen, noin klo 22 annettiin vielä mahdollisuus kokemuksen yhteiseen jakamiseen ja hiljaisuuden ”purkamiseen”.

Voimme täältä Practialta lämpimästi suositella Ilonsillan kursseille osallistumista! Kannattaa tutustua myös muihin Ilonsillan (www.ilonsilta.fi) tarjoamiin palveluihin. Yhteyttä voi ottaa myös suoraan Gila Heimoseen ( Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , p. 0405423859).Kirjoittaja Inka Koistinen (PsM) on yksi Practian konsulteista.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

p. 046-5334575


_MG_6182

Tervetuloa Practian uusituille kotisivuille, joilla toivomme Sinun viihtyvän. Tuotamme ja lisäämme artikkelikirjastoon jatkuvasti lisää materiaalia josta toivomme Sinulle olevan hyötyä. Etusivulta löytyvää blogia päivitämme myös säännöllisesti. Otathan yhteyttä jos uskot meidän voivan auttaa sinua tai yritystäsi. Toki kuulemme erittäin mielellämme myös mielipiteesi uusituista sivuistamme.
- Antti

Yhteystiedot

0500 369 103

antti.suvanto(at)practia.fi

Postiosoite
Kalevankatu 4 IV krs
40100 Jyväskylä

Käyntiosoite
Pohjoinen Hesperiankatu 37 A
00100 Helsinki

AAA, Korkein luottoluokitus 2011