• 1
  • 2
  • 3
%%s
%%s
%%s

Luonnetyypit

Jos tavoittelisimme vain onnellisuutta, kaikki olisi helppoa. Mutta me haluamme olla onnellisempia kuin muut ihmiset, ja siinä piilee ongelma: kuvittelemme muut onnellisemmiksi kuin he ovat. (Montesquieu)

Luonnetyyppi on sekoitus hallitsevia luonteenominaisuuksia, piileviä persoonallisuuspiirteitä ja temperamenttia. Siihen sisältyy myös omia ja yhteisön perinteitä sekä opittuja ja luontaisia käyttäytymismalleja. Se muodostaa tärkeän osan ihmisen kokonaispersoonallisuudesta. Sen merkitys on tiedostettu pitkään psykologiassa ja sen edeltäjässä, filosofiassa, vielä pidempään. Antiikin Kreikan matkakirjailija Pausanias kertoo Apollonin temppeliin Delfoihin kirjoitetuista kahdesta filosofisesta ajatelmasta: ”tunne itsesi” sekä ”kohtuus kaikessa” (tai ”ei mitään liikaa”).

Lataa koko artikkeli MS Word tiedostona tästä: luonnetyypit.doc

_MG_6182

Tervetuloa Practian uusituille kotisivuille, joilla toivomme Sinun viihtyvän. Tuotamme ja lisäämme artikkelikirjastoon jatkuvasti lisää materiaalia josta toivomme Sinulle olevan hyötyä. Etusivulta löytyvää blogia päivitämme myös säännöllisesti. Otathan yhteyttä jos uskot meidän voivan auttaa sinua tai yritystäsi. Toki kuulemme erittäin mielellämme myös mielipiteesi uusituista sivuistamme.
- Antti

Yhteystiedot

0500 369 103

antti.suvanto(at)practia.fi

Postiosoite
Kalevankatu 4 IV krs
40100 Jyväskylä

Käyntiosoite
Pohjoinen Hesperiankatu 37 A
00100 Helsinki

AAA, Korkein luottoluokitus 2011