• 1
  • 2
  • 3
%%s
%%s
%%s

Persoonallisuuden vahvuudet ja kehittämiskohteet

Itsetutkiskelua suorittaessamme meidän on tarpeen tarkastella sekä hyviä puoliamme että heikkouksiamme. Aluksi kannattaakin luetteloida näitä paperille – voit hävittää kirjoittamasi pohdinnat jälkeenpäin, jos niin haluat. Kirjoittaminen kuitenkin tuo ajatteluun lisää selkeyttä. Useimmilla ihmisillä on ainakin jonkin verran kehitettävää mm. seuraavissa luonteenpiirteissä:

-          itsekkyys

-          puolustelut ja tekosyyt

-          epärehellisyys

-          ylpeys

-          katkeruus

-          suvaitsemattomuus

-          kärsimättömyys

-          kateus

-          epäaitous

-          vitkastelu

-          itsesääli


Kun itseään pyrkii kehittämään, on tärkeää korvata kielteiset piirteet myönteisemmillä. Tavoitteena ei ole tulla pyhimykseksi tai mallikansalaiseksi, vaan saavuttaa elämä, joka tuottaa itsen ja toisten kunnioittamista, rakkautta ja turvallisuutta. Tässä on esimerkkejä luonteenpiirteistä, joiden varaan voit alkaa rakentaa uutta elämääsi.

-          kohteliaisuus

-          hyväntuulisuus

-          järjestelmällisyys

-          ajan käyttö ja täsmällisyys

-          vilpittömyys

-          ystävällisyys ja varovaisuus puheessa

-          kärsivällisyys

-          suvaitsevaisuus

-          lahjomattomuus

-          suhteellisuus

-          kiitollisuus

Harjoitus: tarkastele yllä olevia piirrekuvauksia. Mieti ylemmän luettelon sopivuutta sinulle, ja miten voisit luopua jostakin ominaispiirteestä tai rajoittaa sitä – ehkä korvata niitä jollakin rakentavammalla asenteella. Itsetutkimus kannattaa yleensä aloittaa kielteisistä tai vähemmän haluttavista seikoista ja edetä sitten myönteiseen suuntaan.

_MG_6182

Tervetuloa Practian uusituille kotisivuille, joilla toivomme Sinun viihtyvän. Tuotamme ja lisäämme artikkelikirjastoon jatkuvasti lisää materiaalia josta toivomme Sinulle olevan hyötyä. Etusivulta löytyvää blogia päivitämme myös säännöllisesti. Otathan yhteyttä jos uskot meidän voivan auttaa sinua tai yritystäsi. Toki kuulemme erittäin mielellämme myös mielipiteesi uusituista sivuistamme.
- Antti

Yhteystiedot

0500 369 103

antti.suvanto(at)practia.fi

Postiosoite
Kalevankatu 4 IV krs
40100 Jyväskylä

Käyntiosoite
Pohjoinen Hesperiankatu 37 A
00100 Helsinki

AAA, Korkein luottoluokitus 2011