• 1
  • 2
  • 3
%%s
%%s
%%s

Practian historiikki

Käytännöllistä psykologiaa: lähettämäsi hymy tulee takaisin

Practia aloitti toimintansa vuonna 1993. Sain pienen palkintosumman aktiivisesta toiminnastani Euroopan psykologiliiton kokouksesta Tampereella edellisenä vuonna ja sijoitin tuon rahan ja hieman omaakin rahaa alkupääomaksi yritykseen. Aluksi yritysmuoto oli toiminimi, Tmi Practia Psykhe. Nimi ilmaisee yrityksen koko toiminta-ajatuksen – käytännöllistä psykologiaa (kreikan psykh-e = mieli, psyyke). Firma toimi aluksi Seinäjoella, sivutoimisen psykologin vastaanottopalvelun yhteydessä. Toimintamuotona olivat alusta saakka vastaanotot, alan tuotteiden välitys ja konsultoiva koulutus (erityisesti työyhteisöjen kehittäminen). Olin 1990-luvun alussa kutienkin päätoimisesti opetusalalla ja siirryin vuosikymmenen puolivälissä Johtamistaidon Opiston palvelukseen kehittämiskonsultiksi.

Muutto aluksi Kirkkonummelle ja hieman myöhemmin viivästytti Practian itsenäistä kehittämistä, mutta henkilökohtaisen kehittymisen kannalta tämä aikalisä oli erittäin tarpeellinen. Vuosituhannen vaihteessa irtauduin JTO:lta päätoimiseksi yrittäjäksi. Yritysmuotokin muuttui melko pian osakeyhtiöksi ja nimi rekisteröitiin muotoon Oy Practia Ab. Yhteistyökumppaneiden määrä lähti ripeästi kasvuun. Yhteistyötä JTO:n kanssa jatkettiin asiantuntijaverkoston kautta ja JTO jatkaa tänäkin päivänä verkostokumppanina. Practian toimisto oli 2000-luvun alussa pitkään Riihimäellä. Siirtyminen takaisin Jyväskylään oli monen asian summa. Jyväskylän keskeinen sijainti valtakunnallisesti toimivassa yrityksessä oli yksi syy. Yhteistyö yliopiston, Liikunnan edistämisen keskuksen, Jyväskylän lääkärikeskuksen ja muiden verkostokumppaneiden kanssa myös vaikutti asiaan, samoin oman väitöskirjatyön valmistelu. Merkitystä vailla ei ole sekään, että olen itse myös syvästi kiintynyt Keski-Suomen metsäisiin ja järvisiin maastoihin. Tänään olemme laaja ammattilaisten verkostoyhteisö. Practian asiantuntijaverkoston piirissä työskentelee huomattava joukko asiantuntijoita eri puolilla Suomea. Toimimme työyhteisöjen osalta nykyisin valtakunnallisesti, yksilötyöskentelyssä Jyväskylän lisäksi toimipisteet ovat mm. Helsingissä, Tammisaaressa, Seinäjoella ja Turussa, ja yhteistyöverkostomme kautta laajemminkin.

Arabialainen sanalasku tietää, että ”kahdenlaiset ihmiset eivät koskaan saa kylläänsä: ne jotka janoavat tietoa ja ne jotka himoitsevat rikkautta”. Äkkirikastumisen toivossa Practiaa ei ole perustettu, joten se kai merkitsee, että lukeudun tuohon ensin mainittuun ryhmään. Ainakaan en ole vielä saanut tiedosta tarpeekseni. Olen aina halukas tutustumaan uusiin ihmisiin ja yhteisöihin ja oppimaan lisää. Ja me Practiassa ajattelemme myös yhteisöllisesti, eli jaamme ammatillista tietämystä ja pistämme sitä liikkeelle. Jonkun työnteko tai elämänmeno jossakin voi merkittävästi helpottua sinun kokemuksistasi. Miksi et jakaisi sitä?

Toivomme todella olevamme käytännöllistä psykologiaa yksilöllisiin ja yhteisöllisiin tarpeisiin. Ota yhteyttä! Keskustellaan tilanteesta. Kehitetään yhdessä jotakin uutta ja innostavaa. Ja laitetaan hyvä kiertämään.

Antti Suvanto


PS. A smile you send comes back!

_MG_6182

Tervetuloa Practian uusituille kotisivuille, joilla toivomme Sinun viihtyvän. Tuotamme ja lisäämme artikkelikirjastoon jatkuvasti lisää materiaalia josta toivomme Sinulle olevan hyötyä. Etusivulta löytyvää blogia päivitämme myös säännöllisesti. Otathan yhteyttä jos uskot meidän voivan auttaa sinua tai yritystäsi. Toki kuulemme erittäin mielellämme myös mielipiteesi uusituista sivuistamme.
- Antti

Yhteystiedot

0500 369 103

antti.suvanto(at)practia.fi

Postiosoite
Kalevankatu 4 IV krs
40100 Jyväskylä

Käyntiosoite
Pohjoinen Hesperiankatu 37 A
00100 Helsinki

AAA, Korkein luottoluokitus 2011